Overkappingen

Lente in het land

Hatsjoe! U hebt het vast al gemerkt, maar de lente is in het land. Als we aan lente denken dan beelden we ons gauw de bloeiende bloemen, groene graslanden, warme temperaturen en de dieren die kleintjes krijgen voor. Zet het zwembad maar klaar, de lente is daar!

Toch heeft dit seizoen een heel andere betekenis voor vele mensen. Voor ongeveer 28% van de Belgische bevolking betekent de lente niezen, gezwollen en tranende ogen, een loopneus en een kriebelhoest. Je raadt het al, wij hebben het over hooikoorts.

Geschat heeft 12-28% van de Belgische bevolking last van deze onwijs irritante allergie. In cijfers lijkt dit misschien niet veel, maar zeg nu zelf, als je het zelf niet bent dan ken je ongetwijfeld wel iemand in je omgeving die de gelukzak is.

Voor wie het nog niet wist, hooikoorts is een allergische reactie op de pollen in de lucht. Die pollen zijn afkomstig van zaadplanten, denk hierbij aan grassen en bomen. Dus logischer wijze zou je kunnen stellen dat mensen met hooikoorts het best binnen kunnen blijven.

Binnen blijven is natuurlijk geen optie voor de grote natuurliefhebbers en eigenlijk ook niet voor alle andere mensen. Zeg nu zelf, iedereen geniet wel eens van de buitenrust met een fris drankje toch?

Gelukkig heeft men tegenwoordig veel middelen tegen hooikoorts, zodat je van dit buitenleven kan genieten zonder last. Je kan bijvoorbeeld de apotheker binnen wippen voor allergiepillen. Ook heb ik me weten te zeggen dat honing de reactie op graspollen zou tegengaan.

Live-Outdoor heeft ook zo’n oplossing voor jullie klaar, namelijk een terrasoverkapping. Ik zie je al denken: ‘Dit neemt een vreemde wending.’ Eigenlijk is dit zo vreemd niet, je kan zo’n overkapping optimaliseren met glazen schuifwanden. Hierdoor maak je er een echte tuinkamer van.

Je zit als het ware buiten met het open en verrijkte zicht op de tuin dat deze overkapping je biedt en de verschrikkelijke pollen kunnen hier niet binnendringen. Bovendien is het ook nog eens uitermate gezellig, een heuse win-win situatie als je het mij vraagt.

Trommel die vrienden en familie met hooikoorts dus maar op en vertel deze cruciale informatie snel verder. Samen kunnen wij hooikoorts verslaan.